jmk_logga1.jpg

 
Stativ_utveckling_hopfald.jpg Stativ_utvekling_utfald.jpg Stativ_patentvertionen.jpg C3_Pro_hopfalt.jpg 

Kamerastabilisator

Det hela började för ca 15år sedan när jag skulle filma snowboardåkning med familjens videokamera. Det visade sig svår att hålla i kameran på ett bra sätt med de tjocka vinterhandskar man oftast använder vid snowboardåkning. Jag byggde då en hållare med ett rejält handtag på till kameran. När jag sedan höll på att testa hållaren kom jag på iden att fästa en gammal skidstav i hållaren för att kunna hålla kameran nära marken. Det visade sig då att bilden blev mycket stadigare och i och med det började jag experimentera med olika kamerastabilisatorer. Till en början bara i eget intresse för att få till bättre bilder. Alltefter som åren gick och stabilisatorn blev bättre och bättre började jag inse att det kunde bli en kommersiell produkt.

 

Gick sedan vidare med att patentera den i Sverige och sökte men fick inte i USA. Utvecklade en profsvertion av stativet i kolfiber och aluminium och tillverkade en liten provserie. Den fick ett väldigt positivt motagande hos test gruppen och några Svenska återfösäljare var intreserade av att börja sälja den. Men det visade sig att priset på provserien var alldeles för bra och när vi skulle tillverka den i en lite störe serie blev priset många gånger högre. Det lede till att vi inte ens kunde leverera dom vi hade bestälning på. 

Har förstås jobbat vidare med en vidarutvecklad och mer produktionsanpassad vertion men den har inte hellet blivit tillräckligt billig att tillverka. En lösning är är naturligt vis att göra en vertion med pressgjutna delar. Men då måste man göra en mycke större serie och ha mycke större resurser.

Har lite nya ideer om tillverkningsmetoder och en ny funktion som vore intresant att testa men inga planer just nu. Men så länge ingen bättre produkt finns på marknaden kommer jag nog jobba vidare.

 Länk till:  Twopod_logga.jpg

    
Main_Bild_1.jpg C3_Hoppfallt.jpg Main_Bild_3.jpg Main_Bild_7.jpgMain_Bild_2.jpg
Main_Bild_5.jpg Main_Bild_6.jpg Main_Bild_8.jpg C3_Nav.jpgTwopod_logga.jpg Main_Bild_4.jpg
 

jmk_logga1.jpg