Framtid cykelbil

image013

FRAMTIDSVITION OM TÄNKBART TRAFIKSYSTEM

När jag jobbat med och funderat kring hur cykelbilen ska fungera har jag kommit på ett tänkbart framtida trafiksystem. Det bygger på cykelbilar eller andra fordon av samma storlek.  Det skulle kunna fungera ungefär så här:

Man tar sin cykelbil och cyklar fem kilometer ner till busstationen i samhället. Där sitter man fortfarande varm och torr trots duggregn och snålblåst och väntar några minuter på bussen. Turerna har blivit både tätare och snabbare nu när bussen inte behöver köra runt i varenda kvarter för att ta upp och lämna passagerare. Sedan kör man ombord cykelbilen på bussen, krokar fast sig i en bygel i golvet och sitter sedan kvar i sitt fordon under resan. När man kommer fram efter några mil med bussen stannar den vid busscentralen och man cyklar sedan vidare några kilometer till jobbet, skolan, frisören eller vart man nu skall. När man kommer fram har man lätt att parkera och är fortfarande varm och torr.

 

Syfte och slutord

Syftet med projektet är att utveckla och föra fram cykelbilen som ett miljövänligt, välfungerande och billigt transportmedel.

Jag kommer att arbeta för att försöka kommersialisera cykelbilen. Men jag som enskild konstruktör och uppfinnare har inte i närheten dom resurser som krävs för att börja tillverka och sälja en så komplicerad produkt. Det går nog inte heller att patentera själva konceptet då det snarare är en förbättrad version av tidigare cykelbilar.  Därmed inte sagt att man inte kan ta en massa patent på detaljlösningar eller att det inte skulle vara en bra affär för någon med dom rätta resurserna. Mitt syfte var från början bara att bygga en enklare cykelbil åt mig själv. Men när jag insåg hur praktisk och miljövänlig den skulle kunna  bli. Bestämde jag mig för att försöka få någon att massproducera den.

Som sagt är det ett alldeles för stort projekt för en person, men någon måste ju starta. Jag har börjat i min ända som konstruktör och tagit fram en grundkonstruktion och en första prototyp för att kunna testa och presentera projektet. Nu söker jag alla som tycker att det verkar vara ett bra projekt och vill hjälpa till.

Låter det här som ett roligt projekt att hjälpa till med eller har du några förslag?

Hör gärna av dig till mig:
Mikael Kjellman
Skansstigen 7F, 832 51 Frösön
mikael_k@telia.com
Tel.070-532 22 01