PodRide

#P1020713

Länk till PodRide´s officiella sida: http://mypodride.com

Till sidan: Vad händer med PodRide

PodRide är en fyrhjulig cykel med heltäckande kaross som ger dig en torr och säker cykeltur i alla väder. Dra på med elmotorn och upplev körglädjen eller dra av och motionera, cykla till jobbet hela vintern, parker gratis mitt i centrum, hoppa bilköerna, använd både vägar och cykelbanor, ingen obekväm sadel, inget körkort, billig att köra och bra för miljön.

Presentation
PodRide är tänkt att användas för kortare jobbpendling och små ärenden i stadsnära miljöer. Den har ungefär samma sittställning och sitthöjd som en mindre personbil detta för att vara lätt att komma i och för att se och synas i trafiken. Den har fyra hjul för att kunna göras smal nog för cykelvägar men ändå vara stadig i kurvorna. Den har en heltäckande vattentät kaross som håller dig varm och torr i alla väder, eluppvärmd framruta med vindrutetorkare, mjukt säte med ryggstöd, luftfjädring och dubbdäck på vintern. Bagageutrymme för väska och matkassar, en dragkrok till barnens cykelkärra eller kanske kajakvagnen. Elmotorn och batteriet är samma som på en el-cykel så den räknas som en vanlig trampcykel och får alltså köras på cykelbanor och av alla.

Fakta:
Längd: 180cm                                           Bredd: 75cm
Höjd: 145cm                                              Sitthöjd: 50cm
Vikt: 70kg                                                    Hjul: 20tum 4st
Hjulbas: 88 cm                                          Vändradie: 1,75m
Motor: 250W elcykelmotor                   Växelsystem: Nav 14vxl
Hastighet: 25km/t med motor        Räckvidd: 60km med motor
Co2 utsläpp: 7g/km (EU-elmix)
(personbil 140g/km, elbil 70g/km)

Marknad
Min bedömning är att vid storskalig produktion skulle man kunna sälja dom för 60-80 000kr och då tror jag att ganska många skulle vara intresserade. Idag säljs 60 miljoner bilar och 130 miljoner cyklar per år i Världen. Om en procent av den marknaden skulle kunna fås att välja ett fordon som är ett mellanting av en bil och en cykel blir det 1,9miljoner enheter. 1,9miljoner enheter med försäljnings pris 60 tusen kr blir omsättning på 114 miljarder kr. Det här är bara spekulationer men det finns verkligen potential om man lyckas! Med bakgrund av de miljö och trafikproblem man har i värden tror jag att utvecklingen kommer gå mot små energisnåla fordon. Och på lång sikt 20-30 år tror jag att det kommer säljas fler små PodRide-liknande fordon än personbilar.
(Finns över 1 miljard bilar i Världen idag!)

Filmer:

PodRide Dirten, Movie

PodRide Snow and ice, Movie

PodRide Paragliding Day, Movie

Bilder: