Snowboardbindning

Historia

Började med att jag ville ha en snowboardbindning som var flexibel i sidled men stadig framåt och bakåt. Första varianten var en sorts vaga som kunde vrida sig åt sidorna, den fungerade väldigt bra men blev tung och komplicerad. Nästa variant var med en hälkappa med led bakom skon och vajrar framifrån för stabilitet bakåt, den fungerade också bra men höll dåligt och gjorde skon längre.

Nästa variant var med flexibla lattor på sidorna och vajrar för att få dom styva bakåt. Den här lösningen fungerade väldigt bra och gav dessutom ett förbättrat hälgrepp till skon. Har gjort en rad varianter på den genom åren med olika bottenplattor och material men det har aldrig blivit någon färdig produkt av dom. Det hade nog inte varit så svårt och tillverka dom men jag hade inte kunskapen och viljan då och nu har dom andra bindningarna på marknaden har kommit ikapp.

Senaste prototypen var en step-in sko med latt-systemet i ställe för bakkappa. Hade dessutom gjort snabbspänning av vajrarna så man kunde släppa upp för att gå och köra bil med skon. Hade varit intressant att bygga in lattorna i skon, då hade man fått en riktigt smidig och trevlig step-in sko. Men nu verkar man ju gått ifrån step-in igen, troligen för att dom aldrig fick till några smidiga och bra skor!!