Kamerastabilisator

Har kvar en Gammal hemsida för stabilisatorn: https://www.twopod.com/

Historik

Det hela började på 90-talet när jag ville filma snowboardåkning med familjens videokamera. Det visade sig svår att hålla i kameran på ett bra sätt med de tjocka vinterhandskar.

Så jag byggde då en hållare med ett rejält handtag på till kameran. När jag sedan höll på att testa hållaren kom jag på iden att fästa en gammal skidstav i hållaren för att kunna hålla kameran nära marken.

Det visade sig då att bilden blev mycket stadigare och i och med det började jag experimentera med olika kamerastabilisatorer. Till en början bara i eget intresse för att få till bättre bilder. Alltefter som åren gick och stabilisatorn blev bättre och bättre började jag inse att det kunde bli en kommersiell produkt

Tog patentet på den i Sverige och sökte i USA men där gick det inte. Utvecklade en proffsversion av stativet i kolfiber och aluminium och tillverkade en liten provserie.

TwoPod C1, Hopfällt

Den fick ett väldigt positivt mottagande hos test gruppen och några Svenska återförsäljare var intresserade av att börja sälja den. Men det visade sig att priset på provserien var alldeles för bra och när vi skulle tillverka den i en lite större serie blev priset många gånger högre. Det lede till att vi inte ens kunde leverera dom vi hade beställning på. 

Har tittat på olika lösningar men för att behålla funktionen och få ner priset behöver man tillverka den i en stor serie. Provade att få någon av dom stora stativ tillverkarna att satsa på iden bland annat Manfrotto som levererade kolfiberbenen till test serien. Idag har utvecklingen av action kameror och andra stabilisatorer till stor del fyllt upp nischen. Har inga planer för tillfället men det vore intressant att titta på en stabilisators för dagens små kameror.